ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-01-2019

 

Θεσσαλονίκη, 9-01-2019

Έχουν περάσει ήδη δέκα χρόνια που δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων, σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού μας συστήματος στηρίζεται στους αναπληρωτές συναδέλφους, οι οποίοι πηγαίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να υπηρετήσουν την Παιδεία και να κάνουν το όνειρο τους για μόνιμο διορισμό πραγματικότητα. Το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, υποβιβάζει την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών θέτοντας αναίτια ανώτατο πλαφόν. Ακόμη εισάγει την πριμοδότηση των περίφημων «ακαδημαϊκών προσόντων» με προφανή στόχο να δημιουργηθούν ελπίδες σε “όλους”. Αυτό το εμπόριο ελπίδας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας θα αποκαλυφθεί πολύ γρήγορα διότι οι θέσεις που θα προκηρύξει για μόνιμους διορισμούς θα είναι πραγματικά ελάχιστες.

Καταγγέλλουμε:

  • την ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών
  • το εμπόριο ελπίδας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας
  • την απαξίωση και περιφρόνηση των αναπληρωτών που στηρίζουν την παιδεία μας μετακινούμενοι κάθε χρόνο σε όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Απαιτούμε:

  • τη μονιμοποίηση των συναδέλφων αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση
  • την απόσυρση του ανώτατου ορίου στην μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών

Η Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηρίζει σθεναρά τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευής 11-Ιανουαρίου-2019, με αίτημα την άμεση τροποποίηση του σχεδίου για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Posted in ΑΡΘΡΑ.