ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

Θεσσαλονίκη 10-12-2018

Το Δ.Σ. Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ) εκφράζει απερίφραστα την αντίθεσή του στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τον Αθλητισμό, που επιχειρεί αβίαστα, άκριτα και αβασάνιστα να υποβαθμίσει την αξία του πτυχίου των αποφοίτων των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ). Η εκχώρηση και παροχή δυνατοτήτων εκγύμνασης ατόμων από διάφορες πληθυσμιακές κατηγορίες (παιδιά, έφηβοι, ηλικιωμένοι, έγκυες, Αμεα) σε αποφοίτους από σχολές δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως είναι τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ, απαξιώνει το πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών αφού το εξομοιώνει με πιστοποιήσεις σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης.

Πιστεύοντας ακλόνητα ότι,  η Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ως μια από τις πλέον ανθρωπιστικές επιστήμες που στοχεύει στην ορθή σωματική διάπλαση του ανθρώπου, στην προάσπιση της υγείας του στη διάπλαση του χαρακτήρα του και στην πνευματική και ψυχική ισορροπία του, μπορεί να οικοδομηθεί και να παράξει το θεσμοθετημένο ρόλο της, μόνο από τα αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ΣΕΦΑΑ.

Ως εκ τούτου το προωθούμενο νομοσχέδιο το οποίο εισάγει την ανισοτιμία προσόντων και επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι άκρως αντισυνταγματικό, ενώ ταυτόχρονα εγείρονται ουσιώδη θέματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Posted in ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.