ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11-10-2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θεσσαλονίκη, 06-10-2021

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας τον ατελέσφορο δρόμο της αδιαλλαξίας, της επιβολής, της άρνησης διαλόγου, της τακτικής «αποφασίζουμε και διατάζουμε» κατάφερε για μια ακόμη φορά να συσπειρώσει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο εναντίον της.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν στην Απεργία- Αποχή, αντιδρώντας με σθένος και γενναιότητα στις προσπάθειες που έκανε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να τους πτοήσει και να τους κάνει να υποκύψουν, εκδίδοντας εκβιαστικές εγκυκλίους με την αγαστή πάντα συνεργασία και συνδρομή των αγαπημένων της ΜΜΕ και των παπαγάλων της. Η προσπάθεια τους όμως αυτή έπεσε στο κενό, λόγω της ακλόνητης στάσης των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα, που βροντοφώναξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε ένα τέτοιο αντιεκπαιδευτικό σχέδιο αξιολόγησης, που δεν απαντά στα προβλήματα του ελληνικού σχολείου και γενικότερα της σύγχρονης εκπαίδευσης.  συμμετέχοντας

Η κ. Κεραμέως, παραδεχόμενη ουσιαστικά την νέα καθολική και συντριπτική της ήττα, σύρθηκε να βρει το «δίκιο» της εκεί που το πεδίο της είναι πιο γνώριμο και προσφιλές. Μπορεί να μην αντέχει το διάλογο, να μην ασπάζεται τη χρησιμότητα της σύνθεσης των απόψεων, μπορεί να μην πιστεύει στην πολυφωνία όμως με τέτοιες ενέργειες ομολογεί απροκάλυπτα τον τρόπο που επιθυμεί να διοικεί. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι ο εκπαιδευτικός χώρος ούτε εκβιάζεται, ούτε σκιάζεται ούτε υποχωρεί υπό την απειλή δικαστικών προσφυγών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει και να συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που με περισσή σπουδή και αλαζονεία προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδομήσει.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Posted in ΑΡΘΡΑ, ΟΚΠΕ, Χωρίς κατηγορία.