11η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥ.Κ.Π.Ε.

 

Θεσσαλονίκη 26-06-2019

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΣΥ.Κ.Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24-25/6/2019, σε αίθουσα του «ΜΥΛΟΥ του Παπά» στη Λάρισα. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) έκανε τον διοικητικό απολογισμό της συνδικαλιστικής χρονιάς 2018-19 και δέχτηκε στη συνέχεια την κριτική των πεπραγμένων του. Ιδιαίτερη και εκτενής αναφορά έγινε:

  • στο ιστορικό των « υποχρεωτικών» μετατάξεων καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκαν με νόμο του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου τα σχολικά έτη 2013-14 και 2014-15 με αδιαφανείς διαδικασίες
  • στους λόγους που οδήγησαν το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε. να καταθέσει αγωγή στο ΣτΕ μαζί με καθηγητές Π.Ε. που θίχτηκαν σε υπηρεσιακό οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο από τις συγκεκριμένες «υποχρεωτικές μετατάξεις»
  • στην υπ.αρ. 3404/2017 απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε τον μακροχρόνιο αγώνα της Ο.Κ.Π.Ε. και των συναδέλφων και άνοιξε το δρόμο να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα οριστικά.

Ήταν μία συνέλευση διάχυτη από συναισθήματα, από ουσιώδεις και επίκαιρες ερωτήσεις, από εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις, και πρωτοποριακές ιδέες, στοιχεία που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να αναδειχθούν καινοτόμες πρακτικές, προκλήσεις, και προοπτικές στο πεδίο του σύγχρονου συνδικαλισμού με κεντρικό προσανατολισμό στην παιδεία, στον μαθητή στον εκπαιδευτικό. Η συμμετοχή και η συμβολή των προέδρων των ΣΥ.Κ.Π.Ε. στην επιτυχημένη έκβαση της συνέλευσης, δείχνει περίτρανα ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε και να πραγματώσουμε τις ιδέες και τις αξίες που πρεσβεύουμε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που ασπάζεται η Ομοσπονδία μας. Το διήμερο αυτό είχαμε την ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας, να διατρανώσουμε την πίστη σε ένα ανεξάρτητο, αδέσμευτο και ακομμάτιστο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναλύσουμε εκτενώς την ιδεολογία μας, και τέλος να αισθανθούμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την ειδοποιό διαφορά της Ομοσπονδίας μας (Ο.Κ.Π.Ε.) σε θέσεις και θέματα μείζονος σημασίας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥ.Κ.Π.Ε. Λάρισας για την άψογη διοργάνωση, τη ζεστή φιλοξενία και για την εξαιρετική επιλογή του χώρου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Ένας χώρος φιλικός και επιβλητικός παράλληλα, ένα πραγματικό στολίδι της πόλης της Λάρισας.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

 

Posted in ΝΕΑ, ΟΚΠΕ.