Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων σε ΣΜΕΑΕ

 

Θεσσαλονίκη 18-12-2019

Προς: Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Ν. Κεραμέως

Κοιν.: Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Σ. Ζαχαράκη

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας μεταφέρει την οργή των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων ειδικής αγωγής για τον αποκλεισμό τους από τους νέους διορισμούς. Εύλογα προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, εφόσον όλες οι ειδικότητες εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν μόνιμες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, πώς είναι δυνατόν να αποκλείονται από τους μόνιμους διορισμούς;

Από το 1992 που οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων άρχισαν να εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πέρασαν πολλά χρόνια και κοινή ομολογία όλων είναι ότι τα δημόσια σχολεία με την είσοδο των ειδικοτήτων έχουν αναβαθμιστεί. Η λογική ότι ο δάσκαλος μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου και να διδάξει όλα τα μαθήματα είναι απαρχαιωμένη και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί όλες τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και πολλές φορές με υπομνήματα προς το Υπουργείο, κατέστησε σαφή τη θέση της ότι τα μαθήματα των ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.

Ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα ευαισθητοποιηθεί και θα προβεί στους απαραίτητους διορισμούς, βάσει του αριθμού πρόσληψης αναπληρωτών, για κάλυψη με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό στις ΣΜΕΑΕ, μονάδες που τυγχάνουν μεγαλύτερων αναγκών συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη δομή.

 

 

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Posted in ΑΡΘΡΑ, ΟΚΠΕ.